czwartek, 21 lutego 2013

Gorąca patelnia Chiliego

Na sam początek zaczynamy od kilku kawałków kurczaka przyprawiamy standardowo sól, pieprz, słodka papryka tam gdzie jest skóra i potem na oliwę. Po chwili dorzucamy łopatkę wieprzową wszystko razem przyprawiamy tak jak kurczaka na początku. Następnie siekamy cebulę może być trochę czerwonej i trochę białej do patelni, po chwili czosnek kilka ząbków dosłownie. Pozwól daniu trochę popracować na mocnych obrotach. Po kilku minutach dajesz kiełbasę Polską długodojrzewającą w plastrach bogaty smak. Praca kilka minut, wszystko zalewamy bulionem, rosołem z kury, ale nie za dużo. Kroimy kilka ziemniaków, wrzucamy i dusimy pod przykryciem jakieś 30 min. Na koniec wchodzi marchewka i czerwona papryka ramiro następne 30-40 min. Tak na prawdę to czas oceńcie sami, łopatka ma być miękka warzywa też. Wszystko ma się połączyć. Na sam koniec trochę pietruszki. I zapraszam.

Filmowa iluzja


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz