sobota, 7 stycznia 2017

Boski Gyros Klasyka Big Time

Nawet nie wiecie jak długo się na to czaiłem w wersji podstawowej, na tym jestem wychowany twardy jak diament w burze śniegową. Dla mnie karkówka to podstawa bardziej delikatnie kurczak owszem czemu nie ale nie tym razem. Co potrzebujesz żeby lekko poczuć jazdę po zewnętrznej stylowo jak elf z fasonem niczym stary grecki kucharz wchodzimy poczujmy tą zabawę.

0,5-1 kg karkówki wieprzowej pociętej w cienkie paski
przyprawiamy: sól, pieprz świeżo zmielony, rozmaryn suszony, oregano suszone, czosnek świeży polski zmiażdżony 3-4 ząbki, papryka słodka i lekko tej ostrzejszej, sos sojowy jasny, ocet z białego wina, odrobina miodu albo cukru, miód łatwiej może się przypalić bo to będzie wulkan, oliwa z oliwek. Mieszamy to wszystko i wkładamy na długo na całą noc do lodówki 12h.

Mocno nagrzewamy patelnie odrobina oliwy albo nie bo tam jest oliwa ale pamiętajcie kto smaruje ten jedzie i analogicznie i wszyscy razem ...KTO NIE SMARUJE TEN NIE JEDZIE hehe...
Link kontakt z moim drugim ja filmową iluzją Big Time

SUPER FILMIK






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz